لوازم آشپرخانه

دنیای ظروف آشپزخانه و کاربردهای متنوع آن‌ها

با یک نگاه ساده به هر آشپزخانه‌ای متوجه تنوع بالا لوازم، ظروف و سرویس ابزار آشپزخانه می‌شوید. لوازم و ظروفی که بودن هر کدام در هر آشپزخانه‌ای واجب و ضروری است. ظروف آشپزخانه از ست ظرف غذای کودک گرفته تا سرویس‌های غذاخوری و پذیرایی همگی از تنوع و مدل‌های مختلفی برخوردار است که شاید برخی از آن‌ها برای شما بلا استفاده و غیر ضرور به نظر برسند.

اهمیت این لوازم و ظروف تنها موقعی برای شما مشخص می‌شود که به آن‌ها نیاز داشته باشید و یا با کارایی آن‌ها به خوبی آشنا شده باشید. از همین رو شاید لازم باشد تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

برای اینکه بتوانید غذاهای مختلف و شیرینی‌های متفاوتی بپزید، باید تعداد خوبی از ابزارهای مفید و ظروف آشپزخانه را داشته باشید. این بدان معنی است که اگر می‌خواهید وقت خود را برای پخت و پز غذا، دسر، شیرینی و … صرف کنید، آشپزخانه شما باید کاملاً آماده شود. آشپزخانه‌ای که به خوبی آماده شده باشد، آشپزخانه‌ای است که دارای ظروف خوبی است که آماده استفاده برای هر دستور العملی است که می‌خواهید بپزید. اما این ظروف پخت و پز چیست و چه کاری انجام می‌دهند؟

  • انواع مختلف ظروف غذاخوری و ظروف بلور آشپزخانه
  • انواع ظروف مخصوص میز ناهارخوری شما
  • انواع مختلف سرویس ابزار آشپزخانه + موارد استفاده هر کدام

انواع مختلف ظروف غذاخوری و ظروف بلور آشپزخانه

ظروف غذاخوری یا ظروف بلور آشپزخانه نه تنها ضروری و لازم هستند بلکه وعده غذایی شما را کامل می‌کنند. از ظروف غذاخوری برای تهیه میز برای خوردن یک وعده غذایی یا سرو غذا استفاده می‌شود. البته ظروف سرو و غذاخوری در جنس‌های مختلف همچون سفالی، سرامیک و … نیز وجود دارد اما رایج‌ترین آن‌ها بلور و یا شیشه‌ای هستند.

ظروف بلور آشپزخانه

می‌تواند شامل سرویس لیوان، ظروف غذاخوری و … باشد. حتی ظروف نگهداری غذا در آشپزخانه نیز می‌تواند بلور باشد. اما باید بدانید که ظروف نگهدارنده انواع مختلفی دارد و هر کدام برای موردی خاص استفاده می‌شود. شاید بهتر باشد پیش از خرید ظروف نگهداری غذا در آشپزخانه را بهتر بشناسید.

ظروف آشپزخانه را می‌توان به چند نوع سرویس اساسی طبقه بندی کرد: ظروف غذاخوری ظروف تخت یا ظروف نقره ای و ظروف آشامیدنی یا ظروف شیشه ای. چه از آنها برای روزهای عادی استفاده شود و چه برای رویدادهای خاص، انواع ظروف غذاخوری متناسب با هر موقعیتی وجود دارد که همگی به سلیقه و انتخاب شما بستگی دارد.

ظروف سرو:

همانطور که از نامش پیداست، برای سرو استفاده می‌شود. کاسه‌های پذیرایی، بشقاب‌ها، فنجان‌های مخصوص چای، ظرف‌های سالاد، کاسه‌های دسر، انواع دیس‌ها، خورشت خوری‌ها، مخازن، کاسه‌های سوپ، قوری‌های چای و هر غذای دیگری که برای آوردن غذا به میز استفاده می‌شود در این گروه قرار می گیرد. یک قاشق سرو ، ملاقه، انبر یا سایر ظروف نیز در این گروه قرار می‌گیرد. ظروفی که برای سرو نوشیدنی استفاده می‌شود، مانند پارچ یا جدیدترین ظروف پذیرایی کریستال نیز به عنوان ظروف سرو طبقه بندی می‌شوند.

البته در ادامه نیز گفته شده است که ملاقه، قاشق و … جز ابزار آشپزخانه می‌باشند اما در گروه بندی ظروف نیز در بین ظروف سرو دسته بندی می‌شوند.

ظروف غذاخوری:

نوعی ظروف غذاخوری است که برای سرو هر یک از قسمتهای غذا در طول غذا استفاده می‌شود. این ظروف غذاخوری از ظروف متنوعی تشکیل شده است، از بشقاب و کاسه اساسی گرفته تا قطعات تخصصی‌تر که برای اهداف خاص استفاده می‌شوند. همچنین به ظروف چینی یا ظروف سفالی معروف است و معمولاً از سرامیک ساخته می‌شود. چیدمان رسمی ظروف غذاخوری به دوره‌های وعده غذایی بستگی دارد.

ظروف تخت:

ظروف تخت شامل مواردی مانند کارد و چنگال است و از این رو مهمترین نوع ظروف در نظر گرفته می‌شود. آنها همچنین به عنوان سرویس ابزار یا قاشق و چنگال شناخته می‌شوند که از قاشق، چنگال و چاقو تشکیل شده است. بسته به تنوع ممکن است از نظر اندازه و شکل متفاوت باشند.

ظروف نوشیدنی:

برای توصیف هر موردی که می‌توان از آن نوشید استفاده می‌شود. پارچ و لیوان جدید، پارچ و لیوان کریستال در این گروه قرار می‌گیرند.

انواع ظروف مخصوص میز ناهارخوری شما


مسلماً مهمترین تصمیمی که می‌خواهید در هنگام انتخاب ظروف بگیرید، استقبال از یک سبک خاص است. اساساً دو عنصر وجود دارد که بر این تصمیم تأثیر می‌گذارد: اولویت شخصی و زیبایی اتاق غذاخوری یا آشپزخانه. اگر مدتی در خانه خود بوده‌اید، به احتمال زیاد این دو معیار متصل هستند. مطمئن باشید، وقتی زمان انتخاب مجموعه شما فرا می‌رسد، گزینه‌های زیادی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

ظروف سرامیکی

به اندازه جدیدترین ظروف پذیرایی کریستال، ظروف سرامیکی نیز طرفدار داشته و مورد استفاده می‌باشد. در قابلمه‌ها نیز سرامیک بسیار محبوب می‌باشد چرا که این جنس نچسب و با تحمل دمایی بالای ۲ هزار درجه فارنهایت است. البته اینجا تنها هدف ظروف سرو، پذیرایی و غذا خوری سرامیک است.
به غیر از ویژگی‌هایی که جنس سرامیکی دارد، این ظروف طح و مدل‌های منحصر به فردی دارند که جز کالاهای لوکس آشپزخانه معرفی می‌شوند. دوام و ماندگاری بالا این ظروف قیمت بالا این محصول را نیز توجیه می‌کند.

ظروف چینی

استفاده این ظروف به دلیل سبک بودن و کارایی، همیشه بیشتر بوده است. معمولا این ظروف در خانه اکثر افراد وجود داشته و از تنوع طرح و رنگ بیشتری برخوردار است.
تنها ایراد ظروف چینی وزن تقریبا بالا آن‌ها است. بهترین ویژگی این مدل ظروف نیز قابلیت شستشو تمام آن‌ها در ماشین ظرفشویی است. همین یک ویژگی نیز می‌تواند به راحتی طرفداران این نوع ظروف را چندین برابر کند. چندین میلیون هزینه ماشین لباسشویی پرداخت کرده‌اید تا بتوانید از ظروف شستن خلاص شود. منطقی است که ظروفی را انتخاب کنید که مانع استفاده شما از ماشین ظرفشویی نشود.

ظروف سفالی

استفاده از این نوع ظروف بنا به دلایل مختلف بسیار کم می‌باشد. اهمیت ظروف سفالی به اندازه ظروف بلور آشپزخانه، ظروف سرامیکی و چینی نیست. البته به غیر از این سه نوع ظروف بقیه اجناس در ظروف آشپزخانه در گروه دوم قرار می‌گیرند.
اگر به دنبال سبکی متفاوت هستند و یا به سراغ ظروف در قسمت صنایع دستی رفته‌اید، ظروف سفالی جذاب و مناسب خواهد بود. اما در غیر اینصورت نمی‌تواند تنها نوع ظروف آشپزخانه شما باشد.
از آنجایی که تنوع بسیار بالا می‌باشد در هنگام خرید تک به تک ظروف آشپزخانه با مدل‌ها و جنس‌های مختلفی از لوازم خانه مواجه می‌شوید که خود به گروه‌های کوچکتر و متفاوت دسته‌بندی می‌شود. بنابراین پیش از خرید از بین این همه تنوع جنس مورد نظر را انتخاب کنید و در نهایت برای خرید فقط به سراغ این مدل ظروف بروید. در غیر اینصورت خرید برای شما گیج کننده خواهد بود و ممکن است یک خرید چند ساعته را به روز دوم بکشاند.
البته بدون شک لازم نیست جنسی که برای لیوان‌های خود انتخاب می‌کنید با جنس ظروف سرو و غذاخوری شما یکی باشد. به ویژه اگر در حال خرید لوازم آشپزخانه عروس هستید. در آخر باید گفت همه چیز بسته به سلیقه شما دارد اما برای آن که کاملا مناسب با سلیقه خود خرید کنید و پس از مدتی به دلیل نارضی بودم هزینه دوباره نکنید شاید بهتر باشد حداقل با جنس‌های موجود در بازار اشنا شوید.

توجه کنید که ظاهر بعد از کیفیت قرار می‌گیرد. کیفیت بد ظروف شما را از ظاهر لوکس و خاص نیز زده می‌کند.

انواع مختلف سرویس ابزار آشپزخانه + موارد استفاده هر کدام

قاشق و ملاقه

هنگام پختن غذا از قاشق و ملاقه برای هم زدن غذا استفاده می‌شود. در اینجا انواع مختلف قاشق و ملاقه را می‌توانید در آشپزخانه خود داشته باشید معرفی شده است. قاشق و ملاقه معمولا جز سرویس ابزارآلات آشپزخانه قرار می‌گیرد. اما از آنجایی که تمام سرویس ابزار آشپزخانه ضروری و مهم نمی‌باشد تنها به بررسی این چند مورد پرداخته‌ایم.

  1. قاشق آشپزخانه استاندارد:
    قاشق استاندارد آشپزخانه یک قاشق بزرگ است که هنگام کار با مواد غذایی و مایعات در قابلمه‌های بزرگ مفید است. می‌توانید هنگام پخت و پز، آن را برای پاشیدن، جابجایی، هم زدن و نگه داشتن غذا استفاده کنید. این ظروف دو نوع دارد که جامد و شکاف دار است. در حالی که غذاهای جامد موجود در حوضه قاشق را کنترل می‌کنید،
    ولی جامد آن را همراه خوردنی‌های مایع می‌کنید. استفاده از قاشق استاندارد آشپزخانه به خوبی امکان‌پذیر است و خوب انجام می‌شود.
  2. ملاقه:
    ملاقه یک دستگیره دارد که هنگام استفاده یکی از دست‌ها دست درون دسته می‌آید و دیگر یک دست را برای دستشویی می‌یابید. اگر در حال تهیه مواد غذایی برای غذای غذا هستید، از ملاقه استفاده می‌کنید تا هنگام پخت و پز غذا، خوردنی‌ها و روی فر افتد. استفاده از ملاقه به امکان نمایش نیروی بدن و نیز گریز از اتلاف کردن غذا کمک می‌کند.

هر چه این ابزار مورد نیاز شما برای آشپزخانه باشد، اهمیت دارد که انتخابی صحیح داشته باشید. این چیزی که وقتی همسر یکی از دوستانتان در آینده از سرویس
اغذایی برای غذا خوردن به شما سپرده می‌شود. مطمئناً مدلی که برای سرامیک آشپزخانه انتخاب می‌کنید، همان قیمت ظروف چینی و سفالی و همان بلور است اما مهم
آن دیگر خواهد بود.بهتر است که به جای خرید زیباترین جنس، نگرش و سلیقه‌اش شما داشته باشد.استفاده از یک شکاف برای خالی کردن مایعات از زیر آن استفاده می‌شود. کفگیر نوع رایج ایم مدل قاشق در بین سرویس ابزارآلات آشپزخانه است.

ملاقه سوپ یک قاشق بزرگ است که به صورت خمیده و دارای دسته چوب بلند است. این برای بیرون بردن سوپ و خورشت از قابلمه‌های بزرگتر برای انتقال آنها به کوچکترها یا هنگام سرو کاسه‌های جداگانه استفاده می‌شود.

ملاقه یا قاشق ماکارونی دارای یک لبه با دندان و یک سوراخ در وسط حوضه آن است. دندانه‌ها به شما امکان می‌دهند به سرعت ماکارونی را از آب گرم بگیرید، در حالی که سوراخ‌ها باعث تخلیه آب می‌شوند.

تخته برش یک وسیله است که قبل از پختن برای برش و خرد کردن مواد استفاده می‌شود.

چاقوی آشپزخانه اساسی می‌تواند از یک تیغه نیم فوت یا حتی بزرگتر باشد. این ماده برای برش قطعات بزرگ و متوسط ​​مواد غذایی مورد نیاز برای برش یا خرد شدن استفاده می‌شود.

چاقوی نان دارای لبه دندانه دار است. لبه دندانه‌دار آن مهم است تا بتوانید نان را به سرعت برش دهید.

چاقوی استخوانی برای جداسازی گوشت از استخوان استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید از آن برای ایجاد برش‌های گوشتی ویژه مانند فیله استفاده کنید.

قیچی آشپزخانه برای جدا کردن همه چیز استفاده می‌شود. این امر به تهیه سریعتر و کارآمد غذا کمک می‌کند.

پتک آشپزخانه دارای یک طرف صاف و یک طرف برجسته یا نوک تیز است. از طرف دست انداز برای نرم کردن گوشت استفاده می‌شود.

اجیل بازکن برای باز کردن آجیل‌ها استفاده می‌شود.

سیر له کن برای برش دادن حبه‌های سیر به قطعات کوچک می‌تواند زمان زیادی را صرف کند.

هاون و گلدان ابزاری عالی برای استفاده در آسیاب مواد غذایی در پودرهای کوچک است.

فنجان‌های اندازه گیری برای پخت کیک به غیر از ظروف مخصوص پخت کیک استفاده می‌شوند.

به لوازم آشپزخانه ای دیگر نیز احتیاج دارید تا بتوانید بهتر و راحت‌تر غذا بپزید. فنجان‌های اندازه‌گیری همچون دیگر لوازم آشپزخانه بسیار مهم هستند. آنها برای اندازه‌گیری دقیق مواد و کمک به آشپزی صحیح بسیار مفیدند.

ویسک یا همزن دستی:

ویسک یک دستگاه مخلوط‌کن دستی است که در اندازه‌های مختلف وجود دارد. این وسیله به شما اجازه می‌دهد مواد را به سرعت مخلوط کنید و برای ضرب و شتم تخم مرغ استفاده می‌شود تا برای پخت و پز آماده گردد.

قوطی باز‌کن کنسرو:

این وسیله بسیار مفید است تا بتوانید کنسروها را به سرعت باز کنید. لوازم آشپزخانه معرفی شده دارای جنس‌های یکسانی هستند، اما قبل از خرید باید با مزایا و معایب آنها آشنا شوید تا انتخاب صحیح داشته باشید.

رنده:

رنده برای خرد کردن پیاز، سیر و حتی پوست لیمو استفاده می‌شود. این وسیله برای تبدیل مواد به قطعات کوچکتر برای پخت و پز استفاده می‌شود.

پوستکن:

پوست‌کن برای پوست‌گیری سریع میوه‌ها و سبزیجات بسیار مفید است و در مقایسه با لایه‌برداری میوه‌ها و سبزیجات با چاقو، استفاده از آن ایمن‌تر است.

انبر:

معمولاً هنگام پخت کباب یا سرخ‌کردن از انبر استفاده می‌شود. این وسیله به شما امکان می‌دهد غذا را جابه‌جا کرده و بدون اینکه دستانتان بسوزد روی بشقاب بگذارید.

ما امیدواریم این لیست به شما کمک کند تا لوازم آشپزخانه مورد نیاز خود را بهتر انتخاب کنید.

گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
دنیای ظروف آشپزخانه و کاربردهای متنوع آن‌ها
منبع

شاید بپسندید

دکمه بازگشت به بالا